TÜRKOĞLU’NDA OKUL ENGELLİ MELEK’İN EVİNE GELİYOR

371

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde rahatsızlığı nedeniyle okula gidemeyen spina bifida hastası Melek Rana Hasırcı evde eğitim hizmeti almanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu mahallesinde yaşayan meningomiyesel ve skolyoz hastası olarak dünyaya Melek Rana Hasırcı, hayat sevinciyle etrafa neşe saçıyor.

Melek’in omurilik açıklığı ile dünyaya geldiğini, daha sonra hidrosefali’nin geliştiğini ve Laringomalezi nedeni ile Trakiyostomi’nin açıldığını söyleyen baba Ali Hasırcı, “Melek 2015 yılında omurilik açıklığı ile dünyaya geldi. Buna benze birçok rahatsızlığı var. Laringomalazi nedeniyle boğazına cihaz takıldı. Şimdi melek evde eğitime başladı ve çok mutlu. Çok heyecanlı ve severek yapıyor. Hocamızın da ilgisiyle Melek’in el becerisi de gelişti. Okul yönetimine de çok teşekkür ederiz” dedi.

Beyoğlu Yenimahalle İlkokulunda görev yapan Öğretmen Ahmet Akkuş, “1.sınıfları aldığımızda kayıtlı olan ve okula gelemeyen bir öğrencimiz vardı. Daha sonra aile ile irtibata geçtim ve daha sonra bu durumla alakalı neler yapabiliriz diye istişareler yaptık. Herkesin eğitim almaya hakkı var diyerek, gerekli yerlerden izinleri de alarak bende gönüllü olarak Melek Rana’ya evde eğitim vermeye başladım. Melek Rana çok iyi bir öğrenci. Her şeyi hemen kavrıyor ve onun mutlu olması için,okuma ve yazmayı öğrenmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

http://www.redhubvideos.net tikhub.pro