ÇAKIROĞLU DERNEĞİNDEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

353

Çakıroğlu Derneği Başkanı Muhammet KAMALAK Ramazan Bayramı dolayısıyla dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rahmet, bereket ve temizlenme ayı ramazanın ardından; barış, kardeşlik ve esneklik rüzgârlarının dalga dalga yayılarak bütün insanlığı kuşatan Ramazan Bayramına girilecegini belirten başkan Kamalak’ın mesajında; “Bayram; bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eğiten müminlere ramazanı şerif’in en güzel armağanıdır. Bayram; kardeşine tebessüm etmeyi sadaka bilen peygamber ahlakının müntesiplerine, yeryüzündeki olanca kötülüğe karşılık, kardeşlik ve muhabbeti bütün âleme yaymak için büyük bir umut ve azimle çalışan iyilik erlerine, lemlerin Rabbinden bir hediye ve rahmet vesilesidir. Bayramları anlamlı kılan, can taşıyan her varlığın bu iyilik ve güzellik ikliminden en güzel şekilde istifade etmesidir. Dolayısıyla salgın hastalık, acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bütün müminler olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır.Bayramlar, zamanı başka zaman, cihanı başka cihan eyleyen, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran, coşku ve barış rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı ulvî zaman dilimleridir.

Bayramlar, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı, küçüklerin büyüklerin elini öptüğü sevinç günleri olurdu.Bu bayramı virüs nedeniyle aynı coşkuyla kutlayamamanın hüznünü yaşıyoruz. Ancak Varlık sebebimiz olan anne-babalarımızı, telefon veya mesaj yoluyla da olsa bayramlarını tebrik ederek unutmayalım ve onların hayır dualarını , manevi atmosferinde yetimleri, yaşlıları ve engellilerin gönüllerini imar etme, huzurevlerinde kalanları, öğrencileri, toplumumuzun yetimleri sokak çocuklarımızı, yoksulları, onuruyla, izzetiyle yaşayan ihtiyaç sahiplerini, vatanımızın uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan eşlerini ve yavrularını, hatırlayalım. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri, yara alan kardeşliklerimizi onaralım. Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik eder, bayramın başta siz hemşerilerimize milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” ifadelerine yer verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

http://www.redhubvideos.net tikhub.pro