KAHRAMANMARAŞ TABİP ODASINDAN SALGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

335

Kahramanmaraş Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından salgın süreciyle ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada: “Dünyada ve Ülkemizde pandemi devam etmekte ve yayılım hızı artmaktadır. Tüm Ülkeyi tehdit eden bu süreçte toplumsal mutabakat ile hareket edilmesi, tüm tarafların görüşünün alınması, mücadelede en ön safta yer alanların temsilcilerinin fikrinin alınması gereklidir.

Kahramanmaraş Tabip Odası olarak sürece katkı vermek isteme, elimizi taşın altına sokma isteğimiz ilgili makamlara resmi olarak iletilmiştir. Önerdiğimiz temsilcilerimize ilgili kurullarda bizim bilmediğimiz nedenlerle görev verilmemiştir.

İlgili makamlara önerilerimizi, pandemi ile mücadeleye katkı sunmak amacı ile, kamuoyu paylaşmak istiyoruz.

  • Pandemi süreci dar yönetim anlayışı ile çözülemez. Konusunda liyakatlı kişiler karar süreçlerine dahil edilmelidir. Kahramanmaraş Tabip Odası başta olmak üzere pandemi sürecine katkı verme yetki ve sorumluluğu olan kurum ve kuruluşlar ile istişare edilmelidir.

  • Covid 19 un hızla yayılmasını sağlayan toplu yaşam alanları (pastane, lokanta, cafe vb.) paket servisi dışında süresiz müşteri alımına kapatılmalıdır. Kapalı ortam alışveriş merkezlerine giriş ve süre sınırı getirilmelidir.

  • Tüm sosyal toplantılar (düğün, sünnet, taziye vb. ) engellenmelidir.

  • Fiyasyon çalışmalarındaki organizasyon eksiklikleri giderilmeli, kaybedilen personel motivasyonu tekrar sağlanmalıdır.

  • Uygun binalar pandemi hastanelerine çevrilerek acilen kullanılabilir yatak sayısı artırılmalıdır.

Kahramanmaraş Tabip Odası olarak sürece katkı verme isteğimizi ilgili makamlara ve kamuoyuna duyurmak isteriz.” ifadelerine yer verildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

http://www.redhubvideos.net tikhub.pro