TÜRKOĞLULU İKİ ŞEHİDİN AİLESİNE “DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI”

642

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılan Devlet Övünç Madalyası Tevcihi Töreni’nde Türkoğlulu şehitler Erkan İmalı ve Mehmet Yavşan’ın ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi.

Kahramanmaraş Kalesinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcihi Töreni’nde 15 Mart 2017 tarihinde Diyarbakır-Mardin karayolunda bu sabah yapılan mayın taraması sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Şehit Uzman Çavuş Erkan İmalı’nın babası Haydar İmalı ile 4 Nisan 2017 tarihinde Şırnak’ın Gabar Dağı’nda düzenlenen operasyon PKK’lı teröristlerin araziye yerleştirdiği patlayıcıyı patlatması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı  Mehmet Yavşan’ın babası Kazım Yavşan’a Devlet Övünç Madalyası verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla devam etti.
Programa şehit aileleri ve gazilerimizin yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile ilgili kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.
Vali Ömer Faruk Coşkun burada yaptığı konuşmada, “Bugün bizler, bu topraklar üzerinde bağımsız ve özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, vatan, bayrak, din ve mukaddesatı uğruna, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir,” dedi.
Şehit ailelerimiz ve gazilerimize, Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajını ve selamlarını ileten Vali Coşkun, “Şehitlerimiz ve gazilerimizin yapmış oldukları fedakarlıkları hiçbir şeyle ödeyemeyiz. Bu madalyalar sadece millete yapılmış olan fedakarlığın, gösterilen kahramanlığın bir nişanesidir. Çocuklarınız, torunlarınız, asırlar boyu bu madalyaları bir şeref nişanesi olarak gelecek nesillere aktaracak, sizlere hayır duaları edeceklerdir,” diye konuştu.
Vali Coşkun konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına şehit ailelerimize ve gazilerimize “Devlet Övünç Madalyalarını” takdim etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

http://www.redhubvideos.net tikhub.pro