TÜRKOĞLU’NDA ÇİFTÇİLERE YEM BİTKİSİ TOHUMU DAĞITILDI

0 588

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülmekte olan ve Bakanlığımız tarafından finanse edilen Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında Türkoğlu ilçemizde hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize (2500 dekar) yem bitkisi tohumu dağıtımı yapıldı.

Proje kapsamında %75 Bakanlığımız tarafından hibe %25 çiftci katkı paylı olmak üzere fiğ ve arpa tohum dağıtım programı düzenlendi.

Dağıtım programına Türkoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hikmet KAÇAR konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Yem bitkileri üretiminin önemine değinerek, hayvancılık işletmelerimizin daha karlı bir üretim yapması, süt veriminin arttırılması, girdilerin minimuma düşürülmesi ve sağlıklı hayvan yetiştirilmesi açısından, yem bitkileri üretiminin arttırılması gerektiğini söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.