BİR GÜNDE TÜRKOĞLU’NA REKOR YAĞIŞ DÜŞTÜ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkoğlu’na bir günde metrekareye ortalama 55 kg yağış düştü.
10.04.2018 06.00 – 11.04.2018 06.00 (UTC) Arasında ölçülen yağışlara göre Türkoğlu merkezde ve Çakıroğlu mahallesinde bulunan meteoroloji gözlem istasyonlarından alınan verilere göre bir yılda gerçekleşen yağış miktarının yaklaşık %10’u bir günde meydana geldi. Söz konusu yirmi dört saatlik zaman diliminde Çakıroğlu Mahallesinde metrekareye 67 kilogram düşerken, Türkoğlu merkezde ise metrekareye 42 kilogram yağış düştü.
Gerçekleşen yağış miktarı ile Çakıroğlu Mahallesi aynı dönemde ilk üç, Türkoğlu merkezi ise ilk on yerleşim yeri arasına girmiş oldu.
Sıcaklık değerleri ise Türkoğlu ilçe merkezinde en yüksek 17 derece en düşük 11 ölçülürken bu değer Çakıroğlu Mahallesinde en yüksek 11 derece en düşük ise 8 derece olarak ölçüldü.