SİYASET YÜREK İŞİDİR

212

Kahramanmaraş adına birlik olabilecek kimlikler var mı? Laf’ta değil de hizmette yarışacak siyasetçiler.

Onurlu, gururlu, yürekli, sabırlı, istikrarlı, omurgalı, liyakat sahibi insanların işi olmalı siyasetçi dediğimiz kimliklerimiz.

Seçime kadar Kahramanmaraş sevdalısı, seçimden sonra koltuğa sevdalı olmamalı.

Özellikle iktidarda iseniz ve Ak Parti’de siyaset yapıyorsanız, Dünya’nın gözü üzerinde olan milyarlarca mazlumu da göz önüne alarak göreve talip olmalı ve bunun bilincini kaybetmeden istikrar abidesi olmalısınız.

Tabandan tavana ekibi ile bir olmalı siyasetçi. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ diyerek, ketum olmalı, sadakatli olmalı siyasetçimiz. Birinin ayağını kaydırarak bir yere gelmenin hesabını yapmamalı. Onun ya da bunun adamı diye ayrıma düşmeden liyakatli insanlardan ekibini kurmalı.

Söylenecek çok söz var. Özelliklede yerel yönetimler için. Duyduklarımıza inanamadığımız kadar riyakârlığında kara bulut gibi büyümesini de korkarak izliyoruz.

Her siyasetçi birlik ve beraberlikten bahsederken, birlik ve beraberlik konusunda aynı masada asla bulunmazlar. Birlik olduğu konularda ise muhtaçlık söz konusudur. ‘’Bina çökerse hepimiz altında kalırız.’’ Korkusuyla birliklerine devam ederler.

İl, İlçe, Yöneticileri ile bir birlik ve beraberlik ordusu asla oluşmaz. Kaygan zeminde kol kola hepsi ayakta duracakken, kol kola girmeden birbirlerini kaydırma telaşına düşerler.

Tek yumruk olup Kahramanmaraş’ı geliştirmek, sorunları çözmek yerine laf ebeliği yaparak siyasetçilik oynarlar.

Müzmin siyasetçiler ise ortalıkta herkese ışıldar dururlar. Onların işi, olamayacaklarını bile bile heyecanını yaşamak olsa gerek.

Kahramanmaraş adına birlik olabilecek kimlikler var mı? Laf’ta değil de hizmette yarışacak siyasetçiler.

Kırgınlıkları, küskünlükleri bir köşeye bırakacak kadar ilkeli olan kimlikleri bir araya getirmek bu kadar zor mu?

‘Yiğidi öldür hakkı yeme’ diyeceğimiz bir siyasetçi olmak zor mu? Kişi işiyle meşgul olursa başarıya, dişiyle meşgul olursa dedikodu kazanına düşer.

Kahramanmaraş’ı bilgili, donanımlı yöneticilerin idaresine bırakıp, birlikte yürümeye çalışmak imkânsız mı?

Kahramanmaraş’ın şuan için baş siyasetçisi konumunda ki Mahir Ünal, Onikişubat Belediye Başkanı için; ‘’Yaptığı hizmetler bir Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin devamı gibidir.” derken diğer Belediye Başkanlarına da tecrübeden faydalanın diyerek uyarıda bulunsa.

Kahramanmaraş’ın eksik noktalarını beraber belirleyen bir Büyükşehir Belediye Meclisimiz olsa. İlçe Belediyeler de Büyükşehir Belediyesinin kendilerine destek sağladığı kadar aynı oranda destek verse Büyükşehir’e. En azından köstek olmasa…

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçesine yeni bir kimlik kazandırdı, diğer başkanlarda bunu başarabilse.

Hizmet, aşk ister. Yaptığınız iş aşkınız ise övgü dolu sözleri hak edersiniz. Çalmadık kapı bırakmayacağız diye söz verirken, ne değişti de ‘o bizden değil’ ayrımına düşüyorsunuz?

Yerel seçimlerde vatandaşın sesini duymak yetmeyecek, yürekteki sesini de duyarsanız işte o zaman Maraş’ın evladı olacaksınız.

Ak Parti’ye tepkili seçmenin istediği sesini duyurmak değil sadece, ilgi ve sevgiyle karşılanmak. Küs değiller ama kırgınlıkları giderek büyüyor.

Dondurma Festivalinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yokluğunu hissetmeyen kalmamıştır. Yetim çocuklar boyunlarını bükerler ya festivalde öyle yetim gibi kaldı. Büyük işler başardı. Yerel seçimlerde tamam mı der devam mı der bilemem ama devam etmesi Kahramanmaraş’ın lehine olacaktır.

Dokunursan, gözüne bakarsan, inanırsan, duygusal bağ kurabilirsen vatandaş ile onlarda sizi bağrına basar. İşte Başkan Erkoç’un en iyi başardığı da budur. Başkan iyi de ekibinde çürük elma çok. Ve siyaset öyle bir şey ki o çürük elmalara katlanmak zorunda olduğunuzu iliklerinize kadar hissettiriyor.

Yedikuyular Kayak Merkezi bu şehrin geleceği olacak. Turizmde giderek büyüyen bir şehrin ilk imzası Fatih Mehmet Erkoç’un imzasıdır.

Ah şu çürük elmalar, işgüzarlar, menfaati için kırk takla atanlar…

İlçelerde telaş büyük, işini yapanlar vatandaşın takdirini almış durumda, birde diğerleri var ki kimin ipine sarılsalar yağlı urgan…

Azına çoğuna vatandaş karar verecek! Kahramanmaraş’ın önce doğruya sonra liyakatli yöneticilere ihtiyacı var!

Muhabbette Kalın…

Mustafa Alyaz-Haberma.com Genel Yayın Yönetmeni

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

http://www.redhubvideos.net tikhub.pro