TÜRKOĞLU’DA TARIM ARAZİLERİ TESVİYE EDİLİYOR

918

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde toplulaştırma yapılan tarım arazilerinde sulama ve toprak işlemenin kolaylaştırılması için arazi tesviye çalışmaları yapılıyor.

Daha iyi bir sulama uygulamasını ve milli ekonomiye daha çok katkı sağlaya bilmek için Türkoğlulu üreticiler kendi imkanlarıyla sahip oldukları arazilerde tesviye işlemi yaptırıyor. Tesviye çalışmaları devam alanlarda çiftçileri ziyaret eden Türkoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hikmet KAÇAR çalışmaları yerinde inceleyerek çiftçilere teşekkür etti.

Daha iyi bir sulama uygulamasının yapılabilmesi için doğal eğimi bozmadan yapılan tesviye çalışması ile birlikte tarla parsellerinin her yerinde eş bir dağılımla su uygulanır. Böylece su uygulama randımanı yükselir. Mevcut su ile daha geniş alanlar sulanır. Derine sızma olmaz veya daha az olur. Böylece bitki besin maddelerinin alt katmanlara doğru yıkanması engellenir. Etkili bir yüzey drenajı yapılarak tuzluluk ve sodyumluluk sorunu ortadan kaldırılır. Arazi yüzeyinin her tarafı aynı anda tava geleceğinden tarımsal işlemler kolaylaşır. Maliyet azalır ve  Sulama kolaylaşır. Sulama işçiliği masrafları düşer.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

http://www.redhubvideos.net tikhub.pro