AFAD’DAN YÜKSEK RİSKLİ TÜRKOĞLU’NDA ÖNEMLİ EĞİTİM

451

Deprem riski nedeniyle uzmanlar tarafından sürekli dikkat çekilen Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde AFAD tarafından afet ve acil durum eğitimi verildi. 

Doğu Anadolu fay hattında üç ayrı fayın kesişim noktasında bulunan Türkoğlu ilçesinde vatandaşları depremlere hazırlamak ve afet  bilinci oluşturmak için AFAD İl Müdürlüğünce eğitimler düzenleniyor.

Afad tarafından Türkoğlu ilçesinde teorik ve pratik olarak iki bölüm halinde düzenlenen eğitimler kapsamında bu hafta 100 mahalle arama kurtarma ekibi ve 40 belediye personeli olmak üzere toplam 140 kişiye afet ve acil durumu eğitimi verildi. Eğitimlerde afetlerin öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.

İnsanların afet bilincine sahip olarak afet öncesinde bireysel olarak gerekli önlemleri alması,  afet sırasında yardım gelinceye kadar kendi ile yakın çevresinde yapılması gerekenlerin yanı sıra daha sonra yapılması gerekenler konusunda bilinçlenmesi için eğitim ve etkinliklerin devam edeceği belirtildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

http://www.redhubvideos.net tikhub.pro