TÜRKOĞLU’NDA EĞİTİM YATIRIMLARI: ÜÇ OKUL İÇİN ÖNEMLİ SÜREÇ

0 556

6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen yerlerin başında gelen Türkoğlu ilçesinde eğitim yatırımları hız kesmeden devam ederken üç okul için önemli gelişmeler yaşanıyor.

TOKİ Bölgesinde Eğitim Başladı: Albayrak Okulu Kapılarını Açtı

Deprem sonrası inşa edilen kalıcı konutların merkezinde yer alan Albayrak İlk ve Ortaokulu, Şubat 2026 itibarıyla eğitim-öğretim hayatına resmen başladı.

  • Kapasite: 32 modern derslik.

  • Konum: TOKİ 1, 2 ve 3. Etap konutlarının tam kalbinde.

  • Önemi: Bölgedeki nüfus yoğunluğunu karşılayacak olan okul, öğrencilerin evlerinden uzaklaşmadan, en modern imkanlarla eğitim almasına olanak sağlıyor.

Şekeroba’ya Dev Yatırım: 24 Derslikli Okul Yükseliyor

Şekeroba Mahallesi 4. Etap 661 Konut Bölgesi’nde beklenen adım atıldı. Bölgedeki derslik ihtiyacını kökten çözecek olan 24 derslikli ilkokulun inşaat süreci başladı.

  • Son Durum: İş makineleri sahaya indi, temel hazırlıkları hızla devam ediyor.

  • Hedef: Bölgedeki artan nüfusa paralel olarak öğrencilere donanımlı ve güvenli bir okul ortamı sunmak.

Akçalı’ya Şehit Ahmet Tündü Müjdesi: İhale Günü Belli Oldu

Akçalı Mahallesi’nde bulunan 60 yıllık okulun yerine yapılacak olan Şehit Piyade Üstçavuş Ahmet Tündü İlk ve Ortaokulu için geri sayım başladı.

  • İhale Tarihi: 23 Şubat 2026, Saat 12:30.

  • Proje Detayı: 8 derslikli olarak planlanan okul; bodrum, zemin ve iki kat olmak üzere toplam 2 bin 461 metrekare kapalı alana sahip olacak.

  • Tamamlanma Süreci: Yer tesliminden itibaren 350 gün içinde bitirilmesi hedefleniyor.


“Türkoğlu’nda eğitim artık daha sağlam temeller üzerinde yükseliyor. Bu yatırımlar sadece birer bina değil, çocuklarımızın geleceğine açılan en güvenli kapılardır.”

Türkoğlu, modern okul binaları ve artan derslik sayısıyla depremin izlerini eğitimle silmeye devam ediyor. İlçedeki bu dönüşüm, hem velilerin içini rahatlatıyor hem de öğrencilere umut oluyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.